Energiescan en subsidie voor MKB bedrijven provincie Overijssel 

Ten Brinke Advies verzorgt al sinds 2012 energieadviezen in combinatie met de subsidieregeling (Geld Terug Actie) van de Provincie Overijssel:

De Provincie Overijssel heeft sinds 2012 een subsidieregeling in het leven geroepen om MKB bedrijven in Overijssel te ondersteunen op gebied van energie besparing. Deze ondernemers moeten binnen het activiteitenbesluit vallen (niet meer dan 200.000kW stroom en/of 75.000m3 gas verbruikten) willen ze in aanmerking komen voor deze subsidie. De subsidie bedraagt maximaal € 2.500,- excl. btw. Er kan 25% subsidie aanvragen voor de investering in energie besparende maatregelen (bv waterbehandelingsinstallatie, ledverlichting, ventilatie, warmteterugwinning-systeem, isolatie of een nieuwe CV ketel).  Deze subsidie geldt alleen op de investering tussen de € 4.000,- en € 10.000,- excl. BTW. 

Kosten en werkwijze 

Energiescan à € 750,- excl. BTW. 
Om in aanmerking te komen voor de subsidie bent u verplicht om een Energiescan uit te laten voeren. Na een opname op locatie wordt uw gehele locatie uitgebreid onderzocht op energie besparende maatregelen (gas en elektriciteit) en hiervoor ontvangt u een gedegen rapportage. Hierin wordt uw locatie vergeleken met branchegenoten en worden de maatregelen uitgebreid weergegeven met investeringen, besparingen en terugverdientijden. 
 
U kunt op basis van het rapport gaan investeren om de maatregelen door te voeren en naderhand zal de subsidie aangevraagd worden bij de Provincie Overijssel.  
De subsidieregeling heet de “Geld Terug Aktie” en de actuele voorwaarden kunt u nalezen via de volgende link: (https://www.overijssel.nl/thema’s/economie/nieuwe-energie/subsidieregelingen/@L3E/energiebesparende/). 

Indien de subsidie wordt toegekend ontvangt u € 400,- retour voor de kosten van de energiescan. 

energiescanoverijssel

Voorbeeld: 
Werkzaamheden – vervangen ledverlichting of isoleren bedrijfspand
 
Investering in ledverlichting of isoleren: € 10.000,- excl. btw 


Kosten energiescan: € 750,- excl. btw 
Kosten subsidieaanvraag: € 200,- excl. btw 
Totale kosten:€ 950,- excl. btw 
 
Bij goedkeuring subsidie: 
Opbrengsten energiescan: € 400,- excl. btw 
Opbrengsten subsidie (25% van max € 10.000,-): € 2.500,- excl. btw 
Totale opbrengsten:€   2.900,- excl. btw

Dit betekend een netto voordeel van €   1.950,- excl. btw!