Ecotanker

Terugblik: EIA in de afgelopen 20 jaar

In de afgelopen twintig jaar hebben ondernemers bij elkaar circa 330.000 aanvragen gedaan voor circa € 28 miljard aan investeringen in energiebesparende technieken en duurzame energie. In de tabellen hieronder krijgt u een kort overzicht over de EIA.

Gemelde investeringsbedragen en aantal aanvragen

Aanvragen per sector

Het grootste aantal aanvragen kwam van de groot- en detailhandel, gevolgd door landbouw, bosbouw en visserij en de industrie. De industrie meldde het hoogste gemiddelde bedrag per investering in energiebesparing. Bent u benieuwd naar een overzicht van het aantal aanvragen en de investeringsbedragen van de sectoren? Bekijk dan in deze tabel de jaarcijfers over 2017.

Aantal aanvragen per bedrijfssector in 2017 (totaal 17.748 aanvragen)
 

Geografische spreiding

Net als in 2016 werden in 2017 de meeste investeringen gemeld door bedrijven in de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. In 2018 wordt de top drie in aantallen meldingen aangevuld door Gelderland. De hoogste totale investeringsbedragen werden evenals de laatste jaren gedaan in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Noord-Holland. Opvallend ten opzichte van 2016 is het volgende: in Friesland is het investeringsbedrag bijna verviervoudigd en in Flevoland nagenoeg verdubbeld.

Aantal aanvragen per provincie

Gemeld investeringsbedrag per provincie

*Bron: www.rvo.nl

Bent u opzoek naar meer informatie en kengetallen over de EIA tussen 2012 en 2017. Lees dan eens dit onafhankelijke rapport van de RVO, uitgevoerd door CE Delft in opdracht van Ministerie van Economische Zaken.